Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een hypotheek en private lease, is dit mogelijk?


Private lease is in opkomst en veel mensen ontdekken inmiddels het gemak hiervan. Consumind krijgt dan ook steeds vaker vragen over de invloed van een private lease contract op de mogelijkheden voor een hypotheek. Consumenten denken dat door de notering van de private lease in het BKR, het niet meer mogelijk is om een hypotheek af te sluiten. Dit is niet helemaal waar.

Invloed van private lease op een hypotheek

Wanneer je een private lease contract afsluit heeft dit invloed op je BKR. De leasemaatschappij dient namelijk een BKR registratie aan te maken. Die moeten zij doen omdat je met het aangaan van een leasecontract een maandelijkse betalingsverplichting hebt aan de leasemaatschappij.  Deze registratie kan invloed hebben op het bedrag van de hypotheek die je mogelijk wilt afsluiten.

De leasemaatschappij registreert 65% van het totale leasebedrag. Je betaalt namelijk alleen voor het gebruik van de auto. De overige 35% bestaat uit de kosten voor verzekering en onderhoud, dit hoeft niet geregistreerd te worden in het BKR. Hoeveel invloed het private lease contract heeft op de hypotheek, is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de hoogte van de hypotheek. Kom hier in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Maak de juiste afweging

Het is dus wel mogelijk om een hypotheek te krijgen wanneer je een private lease contract hebt. Maak wel altijd pas de keuze nadat je goed geïnformeerd bent door een kredietverstrekker of een private lease maatschappij. Bekijk ook eerst wat voordeliger is, het kopen van een auto of het afsluiten van een leasecontract. Via de handige calculator hieronder kun je gemakkelijk de maandelijkse kosten van je eigen auto berekenen en deze vergelijken met de maandelijkse kosten voor een nieuwe private lease auto uit het aanbod van Consumind. Prettig geregeld!  

Bekijk hier het aanbod