Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dalende hypotheekrente

Lieten we je vorige maand nog weten dat de hypotheekrentes aan het stijgen waren, blijken deze door een aantal hypotheekverstrekkers weer verlaagd te zijn. Afgelopen maandag, 9 januari 2017, liet Centraal Beheer Achmea de hypotheektarieven voor hypotheken met een looptijd van 15 jaar en langer verlagen. Dit scheelt 0,12% rente. Ook Obvion, Munt Hypotheken en NN hebben laten weten de hypotheekrentes te hebben verlaagd.

Sinds 2008 is de gemiddelde hypotheekrente gedaald van 5,6% naar 2,4%. In december 2016 werd er een stijging van hypotheekrentes aangekondigd. De reden die hiervoor werd aangevoerd was de presidentsverkiezingen, waar Trump als winnaar uit de bus kwam. Toch hebben een aantal hypotheekverstrekkers deze maand de hypotheekrente weer verlaagd, al zijn er ook aanbieders die de rente weer verder hebben verhoogd.

Is je rentevast periode bijna afgelopen of ben je van plan een woning te kopen? We brengen je graag in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die is op de hoogte van de meest actuele hypotheekrentes en kan voor jou kijken wat de beste keuze is. 

Meer interessante pagina's: Waaruit bestaan de hypotheeklasten? -Checklist hypotheekgesprek

afbeelding: dalende hypotheekrente van ANDROMACHI/ Shutterstock.com