Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Consumptief krediet stijgt fors in 2016


Terwijl er in 2015 maar €2,8 miljard aan consumptief krediet werd verstrekt, was dit in 2016 met een stijging van ruim 21% meer dan €3,4 miljard. Consumenten sluiten steeds vaker hun doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening. Ook het uitstaande saldo is gestegen met 3% in 2016. Dit maakten de Leden van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland bekend.

Consumenten kiezen voor zekerheid van vaste rente

Bij een persoonlijke lening hebben consumenten de zekerheid van een vaste rente en looptijd. Deze twee factoren zijn bij een doorlopend krediet flexibel en kunnen wijzigen in de loop van de tijd. In 2016 is er voor het eerst meer dan de helft van de verstrekte consumptieve kredieten gesloten in de vorm van een persoonlijke lening.

Niet alleen de persoonlijke leningen zijn toegenomen, maar ook is er een toenemende interesse in autofinancieringen en Private Lease. Hierbij is een groei te zien van 14%.

Sluit je doorlopende krediet over via Consumind Finance

Heb jij op dit moment een doorlopend krediet en wil jij ook de zekerheid van een vaste rente en looptijd? Consumind Finance kan je hierbij helpen. Wij bekijken de mogelijkheden voor je en mocht het doorlopend krediet overgesloten kunnen worden, dan regelen we het voor je. Niet alleen voor doorlopende kredieten, maar ook voor het verlagen van de rente of het verkorten van de looptijd op persoonlijke leningen staan wij voor je klaar.

Neem contact op via 030 – 7009 728 of meld je aan via onderstaande knop. Wij helpen je graag.