Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

1 op de 8 Nederlanders staat rood


Rood staan was in 2017 al vaak in het nieuws met betrekking tot de veranderingen van deze mogelijkheid. Tegenwoordig wordt je roodstand namelijk geregistreerd bij het BKR. Toch staan 1 op de 8 Nederlanders, tussen de 25 en 60 jaar, rood op hun betaalrekening.

Meer gebruik van kredietfaciliteiten

Dit betekent dat 12% van de Nederlandse bevolking tussen de 25 en 60 jaar rood staat. 48% van de Nederlanders die hier op dit moment geen gebruik van maken, heeft dit in het verleden wel gedaan. Wat op valt is dat steeds meer Nederlanders, ouder dan 35 jaar) gebruik gaan maken van een creditcard of andere kredietfaciliteiten zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Mannen lenen meer dan vrouwen

Het gemiddelde leenbedrag in Nederland bedraagt zo’n €10.000. Mannen lenen hogere bedragen en sluiten vaker een lening af dan vrouwen. Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening wordt voornamelijk gebruikt om een auto te kunnen kopen of om restschulden af te lossen. Ook een investering in een eigen woning is een aanleiding tot lenen.

Rood staan heeft negatief effect

Mocht je kunnen rood staan op je betaalrekening dan zal je geregistreerd staan bij het BKR. Lees hier meer over de gevolgen van deze mogelijkheid. Consumind Finance kan jou helpen bij het verlagen van de rente of het verkorten van de looptijd op een doorlopend krediet en/of persoonlijke lening. Zij gaan voor je aan de slag en regelen het voor je, mocht er een besparing mogelijk zijn.