Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hypotheekadviseur raadplegen voor de koop van de woning

Om een hypotheek af te sluiten, kun je rechtstreeks naar een bank gaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om met een tussenpersoon, een onafhankelijke hypotheekadviseur, te bekijken wat voor jou het beste is.

Adviesgesprek hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur zal eerst een vrijblijvend en gratis oriënterend hypotheekgesprek met je aangaan. Tijdens het gesprek wordt besproken wat de hypotheekadviseur voor jou kan betekenen, wat hij rekent voor het advies en welke producten hij kan aanbieden. Als je na het oriënterend hypotheekgesprek besluit met de hypotheekadviseur in zee te gaan dan zal hij een vervolgafspraak met je inplannen voor het daadwerkelijke hypotheekadvies. Tijdens dit gesprek wordt er dieper ingegaan op jouw persoonlijke situatie, de mogelijkheden en verschillende hypotheekvormen. Je ontvangt na het gesprek ook een adviesrapport. Als je akkoord gaat met het advies zal de hypotheekadviseur offertes opvragen. Deze bekijkt hij samen met jou en wanneer je een offerte accepteert dan onderteken je deze. Vervolgens verzamelt de adviseur jouw benodigde documenten, zoals een recente loonstrook, een  werkgeversverklaring en een taxatierapport en verstuurt deze dan naar de hypotheekverstrekker. De hypotheekverstrekker bekijkt of jouw hypotheekaanvraag akkoord is.

Omdat het bij hypotheken om grote bedragen gaat en om even grote risico’s voor jou, is het belangrijk dat de hypotheekadviseur kennis van zaken heeft. Daarom moet hij een Wft vergunning hebben. Lees hier meer over het hypotheekadvies proces.

Klik hier voor een oriënterend hypotheekgesprek met een hypotheekadviseur.

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: hypotheekadviseur van Racorn/ Shutterstock.com