Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieleveranciers vergelijken en besparen

ENergiekosten vergelijken en besparen

Ieder jaar stappen er weer meer mensen over van energieleverancier. Door de sterke concurrentie tussen de diverse leveranciers levert een overstap namelijk vaak een hoge besparing op. Wij leggen je graag uit hoe een overstap in werking gaat en hoe je erachter kunt komen of een overstap je geld oplevert.

Vergelijk tarieven

Energieleveranciers vergelijken in 3 stappen

Je kunt natuurlijk alle websites van de verschillende energieleveranciers uitpluizen, om zelf een energievergelijking te maken. Maar met meer dan dertig leveranciers in Nederland is dat een enorm tijdrovende klus. Daarnaast is een fout snel gemaakt. Onze energie-experts hebben dit werk al voor je gedaan, zodat jij zo min mogelijk hoeft te doen. Om via Consumind de energieleveranciers te vergelijken volg je de volgende stappen:

  1. Vul je huidige leverancier, einddatum van je contract en verbruik in
  2. Voer je persoonlijke gegevens in
  3. Bekijk de vergelijking van energieleveranciers op basis van de door jouw ingevulde gegevens

Nadat je de vergelijking van energieleveranciers hebt ingezien kun je de keuze maken om over te stappen van leverancier. Je kunt via Consumind overstappen naar enkele leveranciers, specifiek geselecteerd op basis van scherpe tarieven en goede service. Je hebt dan de garantie van onze overstapservice. Wil je naar een andere energieleverancier overstappen? Dat kan ook, dan regel je de overstap zelf.

Wat zijn de voordelen van de vergelijking van energie?

  • Snel inzichtelijk hoeveel je kunt besparen
  • Advies op basis van je ingevoerde energieverbruik
  • Het is kosteloos

Hoe werkt een overstap van energieleverancier?

Als je wilt overstappen dan kun je via ons overstappen naar de door ons speciaal geselecteerde leveranciers. Je bent dan verzekerd van de overstapgarantie. Heb je nog een lopend particulier energiecontract bij je huidige energieleverancier? Dan zijn er via ons wel mogelijkheden om voortijdig over te stappen naar de door ons geselecteerde leveranciers. Wij kijken dan voor u naar de energiecontracten waarbij een eventuele opzegvergoeding die je huidige energieleverancier in rekening brengt, aan je terug betaalt.

Bedenktijd bij energieleveranciers

Na je aanvraag voor een nieuw contract ontvang je van de energieleverancier per post of per mail de overeenkomst. Met ontvangst hiervan heb je altijd wettelijk 14 kalenderdagen bedenktijd. Laat je niets van je horen tijdens de bedenktijd? Dan wordt de overstap na de bedenktijd voor je in gang gezet. Zie je toch af van de overstap? Dan kun je binnen de bedenktijd het energiecontract kosteloos annuleren. Als je dit na de bedenktijd doet, mag je nieuwe energieleverancier een opzegvergoeding rekenen.

Doorgeven van meterstanden

Na de overstap zegt jouw nieuwe leverancier de huidige energieleverancier van je woning op. Als je nog een ouderwetse stroom- en gasmeter hebt zal je nieuwe leverancier om je meterstanden vragen. Heb je een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen. Deze standen gebruikt de nieuwe energieleverancier als beginstanden voor het contract en geeft deze standen door aan je oude leverancier. De oude leverancier hanteert deze standen als eindstand voor de eindnota. De eindnota ontvang je binnen ongeveer 2 maanden na de definitieve overstap.

Hoe wordt het termijnbedrag door energieleveranciers berekend?

Het termijnbedrag wordt per leverancier verschillend berekend. Er zijn leveranciers die het termijnbedrag bepalen aan de hand van het door jouw doorgegeven jaarverbruik. Sommige energieleveranciers raadplegen het landelijk register, daaruit halen ze het gemiddelde jaarverbruik van je woning, om aan de hand daarvan het termijnbedrag te bepalen. Zelf kan je bij veel energieleveranciers wel je termijnbedrag verlagen of verhogen.

Verbruik je minder energie over het jaar dan dat je aan termijnbedragen hebt betaald? Dan krijg je het resterende bedrag terug. Verbruik je meer over een jaar dan dat je aan termijnbedragen hebt betaald? Dan moet je op de jaarnota bijbetalen.

Wil je meer informatie over energieleveranciers? Dan mag je ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Of vergelijk direct verschillenden leveranciers. 

Vergelijk tarieven

Meer interessante pagina's: Dé goedkoopste energieaanbieder - Onafhankelijk energie vergelijken - Een energie vergelijk om te besparen op de kosten


Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage