Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstappen is profiteren

Wie overstapt naar een andere energieleverancier profiteert van de voordeligste energietarieven en voorwaarden. Als je al jaren of langer bij dezelfde energieleverancier zit, betaal je eigenlijk al deze jaren al te veel. Hoe zit dat precies en hoe kun je minder betalen voor energie?

Vrije energiemarkt

Op 1 juli 2004 liberaliseerde de overheid de energiemarkt om de concurrentie tussen verschillende leveranciers te bevorderen. Eerst bepaalde waar je woonde welke energieleverancier je had, net zoals op dit moment nog geldt voor de netbeheerder. Door de liberalisatie mocht iedereen in Nederland zelf bepalen welke energieleverancier stroom en gas in de woning leverde. Hierdoor werden er meer dan 23 energieleveranciers actief op de markt. Helaas is maar liefst 31% van de Nederlandse huishoudens

Tarieven vast zetten

Wanneer je energiecontract afloopt, gaat je contract automatisch over op variabele tarieven voor onbepaalde tijd. Deze tarieven veranderen mee met de markt en zijn over het algemeen hoger dan de vaste tarieven. Je gaat dus veel meer betalen. Het loont om over te stappen van de variabele tarieven naar vaste tarieven of om voordat je contract afloopt een nieuw contract af te sluiten.

Waarom stappen huishoudens niet over?

Veel mensen zijn nog niet bekend met overstappen en vinden het dan ook spannend. Vaak denkt men dat ze zonder energie komen te zitten of dat er dubbele kosten in rekening worden gebracht. Overstappen en daardoor minder betalen voor energie is helemaal niet ingewikkeld! Via de overstapservice van Consumind wordt alles voor je geregeld. Je hoeft alleen maar de meterstanden door te geven aan de nieuwe energieleverancier. Je zult nooit zonder stroom te komen zitten én dubbele kosten komen niet voor.

Voordelen overstappen

Er zitten verschillende voordelen aan overstappen:

  • Je gaat minder betalen voor energie
  • Weet zeker dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom
  • Je contract wordt in de gaten gehouden door Consumind
  • Voordelige tarieven én juiste voorwaarden

Overstappen loont op alle mogelijke manieren maar vooral voor het verlagen van je maandelijkse vaste lasten. 

Vandaag nog minder betalen voor energie

Door het maken van een energie vergelijk kun je vandaag nog gemakkelijk je maandelijkse energiekosten verlagen. Een besparing kan oplopen tot wel 300 euro per jaar. Overstappen = profiteren.

Klik op de knop hieronder om alle energietarieven van meer dan 23 energieleveranciers te vergelijken