Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zonnepanelen beste vorm van duurzame energie

Zonnepanelen op daken. Ruim 68 procent van de Nederlanders vindt dat de beste optie voor duurzame energie. Daarna volgen zonneparken (18 procent) en windmolens (4,8 procent). Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoekbureau Novio Research over het opwekken van groene stroom.

Wil jij energie vergelijken en gebruik maken van duurzame energie? Klik hier!

14 procent duurzaam

In 2020 moet 14 procent van het Nederlandse energieverbruik uit hernieuwbare bronnen komen. Dat is de wens van de Nederlandse overheid en staat vermeld in het Energieakkoord. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de consumenten (2 op de 5) niets van dit klimaatdoel af weet. De ondervraagden, die een schatting geven van het percentage, denken dat het doel hoger ligt dan het in werkelijkheid is. De overheid wenst 14 procent, de respondenten schatten dat gemiddeld 50 procent van het energieverbruik uit duurzame bronnen moet komen.

Weinig kennis

Uit het onderzoek blijkt ook dat consumenten weinig kennis hebben over wat er op dit moment aan duurzame energie wordt opgewekt. Twee jaar geleden lag dit op bijna 6 procent. De ondervraagden die het dachten te weten, schatten dit percentage op 26 procent. De helft van de deelnemers aan het onderzoek wist het percentage niet. Met energie vergelijken kom je al snel meer te weten over duurzame energie en de kosten hiervoor.