Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zonne- of regenpanelen?

Zonnepanelen zijn een uitkomst als u meer zelfvoorzienend wilt zijn. Alleen wonen we in een land waar het ook regelmatig regent. En deze regen spoelt op dit moment alleen stof en vuil weg van de zonnepanelen op uw dak. Als het aan de wetenschappers van Ocean University of China en Yunnan Normal University ligt komt hier snel verandering in. De wetenschappers hebben een zonnecel ontwikkeld welke zowel bij zonneschijn als regen energie levert.

De werking van energie uit regen

In de zonnecel is een laag grafeen aangebracht. Regendruppels die op deze cel vallen vormen een laag van positieve ionen. Deze ionen zijn van nature aanwezig in het zout van regenwater en worden verzameld om samen te werken met negatieve elektroden die in het laagje grafeen aanwezig zijn. Hierdoor ontstaan er twee lagen, een positieve en negatieve laag, die zorgen voor elektrische spanning en voltage. Helaas is de ontwikkeling van de zonneregencellen nog in de conceptfase. Op dit moment kunt u dus alleen zonne-energie opwekken. 

Meer interessante pagina's: Energietarieven vergelijken - Een goedkope energieaanbieding vinden - Meer consumenten stappen over van energieleverancier

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Zonne- of regenpanelen van Marina Lohrbach/Shutterstock.com