Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

WK kijken is energiezuinig

Tijdens EK en WWK kijken is energiezuinig K-wedstrijden vallen complete huishoudens stil: er wordt dan nauwelijks nog gewassen, gestreken of gekookt. Energieleverancier Eon berekende dat het energieverbruik hierdoor gemiddeld met 6,7 procent daalt.

Ongeveer een half uur na de wedstrijd komt iedereen weer op gang en is het energieniveau weer op het normale peil. In het weekend duurt dat wat langer: dan duurt het gemiddeld een uur voordat de wasmachines weer draaien en de pannen op het vuur staan.

Wat juist wel toeneemt tijdens de wedstrijden is het dataverkeer via internet. Tijdens het WK zal er alleen al door video-streaming naar verwachting 4,3 exabyte aan data verzonden worden over het internet. Voor de duidelijkheid: dat is drie keer zoveel data als normaal in Brazilië in een hele máánd wordt verzonden. Deze trend, wereldwijd meer internetverkeer, zal overigens ook los van WK ’s en EK ’s doorzetten. Technologiebedrijf Cisco verwacht dat er in 2018 wereldwijd meer internetverkeer zal worden gegenereerd dan in alle jaren van 1984 t/m 2013 samen!

Bronnen: NOVUM- Nieuws.nl- 12 juni 2014 en Sonny Duijn- Telegraaf.nl- 11 juni 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kunt u er minder voor betalen? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage



 

Afbeeding: WK 2014 van Brt /Shutterstock.com