Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wisselende temperaturen veroorzaken dit op je energierekening

De tempratuur wordt hoger, de zon schijnt en het lente gevoel begint weer te komen. Toch kan dit funest zijn voor je energieverbruik. Maart roert altijd zijn staart en heeft het meest wisselvalligste weer van heel het jaar. Wij leggen je uit hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Tempratuur in huis constant houden

Het is verleidelijk om de verwarming in huis lager te zetten met dit prachtige lente zonnetje, vooral wanneer deze op je huis staat. Toch zet je in de avond de verwarming weer hoger omdat het dan toch nog te fris is. Dit zorgt ervoor dat je energieverbruik een stuk omhoog gaat. Je verwarming verbruikt namelijk meer gas om weer op de juiste tempratuur te komen. Je kunt daarom je verwarming het beste 1 of 2 graden lager zetten, in plaats van direct 5 graden lager. Dit scheelt natuurlijk overdag in je energieverbruik, maar zodra je de verwarming hoger zet worden je stookkosten ook meer door het grote tempratuur verschil.

Energie vergelijken via Consumind

De hogere tempratuur is natuurlijk ook een teken dat de zomer er aan komt en dat de verwarming meer uit dan aan staat. Toch loont het om ook in deze warmere periode energieleveranciers te vergelijken en over te stappen naar een leverancier met goedkopere tarieven. Hierdoor hoef jij je de hele zomer geen zorgen te maken over je energiekosten mocht het weer tegenvallen, want je hebt toch voordelige tarieven.

Direct besparen op energie