Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wijzigingen van de overheidsheffingen per 1 januari 2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent wijzigingen in de overheidsheffingen. Ook in 2017 stijgen de overheidsheffingen voor zowel elektra als gas weer met een flink percentage. Dit betekent automatisch dat je maandbedrag ook omhoog gaat en dat je dus extra kosten hebt aan je energie! 

Wat zijn overheidsheffingen? 

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie vormen samen de overheidsheffingen. Dit betaal je voor elke kWh of m3 die je verbruikt. Deze heffingen betaal je aan de energieleverancier. Ongeveer één derde deel van je energierekening bestaat uit de overheidheffingen, veel hé!? En daarover betaal je over alle kosten nog eens 21% BTW. Des te meer redenen om over te stappen naar een energieleverancier met lage tarieven voor energie, zodat je na de verhoging alsnog niet teveel betaald. Vergelijk daarom je energietarieven via Consumind.  

Stijging van meer dan 2%!

Vanaf 1 januari 2017 stijgen de overheidsheffingen met meer dan 2%. De overheidsheffing voor elektra stijgt met 2,3% van €0,1286 incl. BTW naar €0,1316 incl. BTW. De overheidsheffing voor gas stijg met 2% van €0,3182 incl BTW naar €0,3247 incl. BTW. Het lijkt een kleine stijging, maar op je totale verbruik kan dit behoorlijk aantikken. Je zult dan ook duurder uit zijn in je jaarkosten dan in 2016. 

Vermindering energiebelasting gaat omlaag. 

Naast de stijging van de overheidsheffingen, daalt ook het bedrag van vermindering energiebelasting. Dit bedrag heeft de overheid bepaald om tegemoet te komen in energievebruik als basisbehoefte. De overheid ziet energieverbruik als eerste basisbehoefte en daarom hoef je over een deel van je verbuik geen energiebelasting te betalen. Dit bedrag was in 2016 nog €376,08 en zal in 2017 nog maar €373,33 bedragen

Vergelijk en betaal fors minder op je energierekening. 

Aan de overheidstarieven kunnen we niets veranderen, maar aan de tarieven voor gas en stoom wel. Daarom zoeken wij voor jou de voordeligste energieleverancier én regelen de overstap voor je. Het enige wat jij hoeft te doen, is je aanmelden via Consumind. Je krijgt direct een vergelijking te zien van alle tarieven. Daarna kun je gemakkelijk overstappen via de website of via een van onze financiële assistenten. Zo betaal je ondanks de stijging van de overheidsheffing alsnog niet teveel voor je energie. Prettig geregeld!