Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wereldwijde bedrijfsleven ook volop over op duurzame energie

Steeds meer bedrijven kopen wereldwijd duurzame energie in. Dit jaar staat de teller voor ingekochte duurzame energie al op 7,2 gigawatt, blijkt uit een publicatie van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). In vergelijking: in heel 2017 werd 5,4 gigawatt ingekocht en in 2016 4,2 gigawatt.

Onderzoeksorganisatie BNEF meent dat steeds meer mensen bewust worden van de gevaren van klimaatverandering. Vandaar die stijging. Vanwege die bewustwording zouden initiatieven om klimaatverandering tegen te gaan belangrijker worden geacht.

Andere redenen

Naast de bewustwording van gevolgen van klimaatverandering, is het goedkoper worden van groene energie ook een duidelijke reden om te kiezen voor deze vorm van energie. Vaak is groene energie de goedkoopste vorm. Daarnaast wordt deze energie in veel gevallen gesubsidieerd door de overheid.

Energieleveranciers

Steeds meer energiemaatschappijen maken reclame met groene stroom. Mits je zelf zonnepanelen hebt liggen of duurzame energie op een andere manier opwekt, weet je vaak niet wat voor stroom je daadwerkelijk verbruikt. Ook al heb je een ‘groene’ afsluiting. Soms wordt groene en grijze energie samengevoegd.Aan een speciaal certificaat voor duurzame energie, een Garantie van Oorsprong, kun je zien of jouw energiemaatschappij daadwerkelijk groene energie levert.