Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wek je eigen elektra op

Zonnepanelen kunnen rendabel zijn, maar wat als er een hoge boom naast je huis staat? Heeft het dan zin om zonnepanelen te nemen? Met Project Sunroof helpt Google huizenbezitters bij de aanschaf van zonnepanelen. De dienst van Google berekent hoeveel energie een huishouden kan opwekken en of het rendabel is om zelf energie op te wekken.

Google gebruikt hiervoor satellietbeelden uit Google Maps en combineert dat met informatie over de stand van de zon, de temperatuur, de bewolking en de hoeveelheid schaduw op het dak. Als een gebruiker dan de kosten van zijn of haar elektriciteitsrekening invoert, rekent de nieuwe dienst uit hoeveel geld er bespaard kan worden met zonnepanelen. Als extra service worden gebruikers gelijk doorgestuurd naar lokale aanbieders van zonnepanelen.

Berekening op postcode

Het is heel gemakkelijk. Je vult je postcode in op de website van Project Sunroof en de app vertelt je precies hoeveel energie je kunt opwekken met zonnepanelen en of dit geld oplevert. Daarvoor berekent de app of je dak in de schaduw ligt of juist in de zon, of er te grote bomen naast je huis staan en of de zon vaak genoeg schijnt. De app vertelt je precies welk deel van je dak het meest geschikt is voor zonnepanelen. Project Sunroof rekent daarvoor uit hoe sterk de intensiteit van de zon is op een bepaald deel van de dag en hoeveel zonlicht er door de bladeren van een boom valt.

Amerika

Project Sunroof is helaas nog niet wereldwijd te gebruiken. Amerikanen in alle staten kunnen gebruik maken van Project Sunroof, hoewel nog niet alle steden in de app zijn opgenomen. Het bedrijf startte dit project, omdat Amerikanen op internet grote interesse tonen in zonnepanelen. Naar eigen zeggen wil Google met dit project een bijdrage leveren aan een beter klimaat. Steeds meer zoekopdrachten op internet hebben iets te maken met zonnepanelen. Nederlandse huiseigenaren die wel oren hebben naar het project, moeten dus nog even geduld hebben. 

Populair

Zelf energie opwekken wint sterk aan populariteit. Dit komt mede door de terugverdientijd van de investering. Wil jij ook honderden euro's per jaar gaan besparen op de energiekosten? Wellicht zijn zonnepanelen dan ook een optie voor jou!

Wij kunnen een berekening maken van de kosten, de terugverdienperiode en dragen zorg voor een financiering indien gewenst. Indien je direct in kaart wil laten brengen hoe rendabel jouw onderneming of woning kan zijn, klik dan op de knop en vul het formulier in voor meer informatie.