Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Weer meer energie-overstappers

Volgens bWeer meer energie-overstappersrancheorganisatie Energie-Nederland is 12,1 procent van de consumenten en bedrijven vorig jaar overgestapt van energieleverancier. Er werden maar liefst 1,9 miljoen overstapverzoeken verwerkt en dat is 4,5 procent meer dan in 2012. Het EDSN (Energie Data Service Nederland) meldt zelfs een verdubbeling van het aantal overstappers, sinds de liberalisering van de energiemarkt in juli 2004.

Energie-Nederland vindt dat deze cijfers bewijzen dat de energiemarkt goed werkt; er is een uitgebreid aanbod aan producten en leveranciers, waaruit bedrijven en consumenten kunnen kiezen. Bovendien maken de verschillende overstapsites het makkelijker om over te stappen en prijzen te vergelijken.

Ook via Consumind stappen steeds meer mensen over. Ten opzichte van 2012 is het aantal overstappers zelfs met ruim 50 procent gestegen! Prijzen vergelijken gebeurt eveneens veelvuldig via onze site, omdat dit een snelle en eenvoudige manier is om erachter te komen of u niet teveel betaalt bij uw huidige leverancier. Mocht u na de vergelijking besluiten om over te stappen, dan helpen wij u daarbij graag!

Bronnen: ANP- Parool.nl - 27 februari 2014 en Energie-Nederland - 27 februari 2014

Meer interessante pagina's: Energie: hoe kunt u er minder voor betalen? - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - Alle fabels over energie vergelijken op een rij - Energietarieven: vastzetten of niet? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage


 

Afbeelding: Stopcontact van Markus Pfaff/ Shutterstock.com