Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verdubbeling zonne-energie februari

Verdubbeling zonne-energie februari

Eigenaren van zonnepanelen zullen tevreden terugkijken op de maand februari van 2018 maar ook de overheid zal blij zijn. Voor winterse begrippen was dit namelijk een zeer goede maand voor zonne-energie. Ten opzichte van 2017 zorgde de hoeveelheid zon in combinatie met het aantal panelen voor een verdubbeling van de energie opgewekt op deze duurzame manier.

Gelijk aan productie van kolencentrale

Vooral 25 februari was een goede dag voor het opwekken van zonne-energie. In totaal werd 3% van het stroomverbruik in Nederland gedekt door zonne-energie. Eerder die week produceerde de panelen voor een korte tijd meer dan 1000 megawatt of te wel 1 miljoen kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt zo’n 3500 kWh stroom per jaar.

Daarnaast staan deze hoeveelheden duurzaam opgewekte energie gelijk aan de productie van een flinke kolencentrale. Dit blijkt uit de maandcijfers van Enerwieopwek.nl. Normaal gesproken is de productie van stroom opgewekt door zonne-energie pas rond half maart van dit niveau.

Groene stroom in energie vergelijk

Door de toenemende productie, wordt duurzame energie ook steeds goedkoper voor consumenten.  Het wordt aantrekkelijker om als consument zelf zonnepanelen aan te schaffen of in ieder geval een energiecontract af te sluiten met groene energie. Dit laatste kun je doen door in het energie vergelijk verschillende energieleveranciers vergelijken, die alleen groene stroom leveren bij de aangesloten huishoudens.