Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verbruik groene energie toegenomen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het verbruik van groene energie in 2017 toegenomen met 10%. Dit komt doordat er een verschuiving plaats vindt tussen de verschillende energiebronnen.

Energieverbruik gelijk

Het energieverbruik van huishoudens in Nederland bleef gelijk in 2017. Hierdoor kon ook het aandeel van groene energiebronnen groeien. De groene energiebronnen verzorgde ruim 6,6% van alle verbruikte energie in 2017. In 2016 stond dit percentage nog op 5,9. De grootste groei is gemeten op het gebied van zonne-energie. Door een toename van aanschaf van zonnepanelen door huishoudens, maar ook door het aanleggen van grote zonne-energie velden.

Biomassa heeft grootste aandeel

Biomassa is in Nederland nog de belangrijkste bron van hernieuwbare energie. Ruim twee derde van de groene energie werd opgewekt door de vergisting, verbranding of vergassing van biologische materialen.

Bijdrage aan innovatie?

Wil jij ook dat er meer groene energie opgewekt gaat worden en de grijze energie verdwijnt in Nederland? Dan kun je hierbij helpen. Het enige wat je hoeft te doen is in het energie vergelijk kiezen voor een energieleverancier met groene energie. Je kunt aangeven bij je contract dat je hier gebruik van wilt maken. Hierdoor investeren energieleveranciers meer in groene energie, doordat er meer vraag naar komt. Zo maken we samen de wereld een stukje schoner en neemt het verbruik van groene energie nog meer toe. Klik hier om naar het energie vergelijk te gaan.