Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Velen stappen over naar andere energieleverancier

Velen stappen over naar andere energieleverancier 24-08-2012 Veel huishoudens en bedrijven stapten in het tweede kwartaal van 2012 over op een andere energieleverancier. Dat meldt Energie Nederland op haar website. De belangrijkste reden voor het grote aantal overstappen is waarschijnlijk de stijgende energieprijs. Voor veel huishoudens en bedrijven is de prijsstijging aanleiding om zich opnieuw te oriënteren op de energiemarkt.

In totaal verwerkte ESDN, de organisatie die het dataverkeer van de energiesector faciliteert, in het tweede kwartaal van 2012 449.722 overstapberichten. Dat is bijna de helft meer dan in het tweede kwartaal van 2011. Met name in juni verwerkte EDSN een groot aantal van 182.465 overstapberichten. Dit aantal werd voorgaande jaren alleen in december vier keer overtroffen. In die maand ligt het aantal overstappen echter altijd al hoger, omdat veel mensen per 1 januari overstappen op een andere energieleverancier.

Naast de stijgende energieprijs, is er ook een andere reden aan te wijzen voor het grote aantal overstappers. Doordat veel energieleveranciers de afgelopen jaren werk maakten van de ontwikkeling van de energiemarkt, is er een veelzijdig aanbod ontstaan. Consumenten en bedrijven plukken hier de vruchten van en heroverwegen hun energieleverancier. In totaal stapte in de afgelopen twaalf maanden 11 procent van de huishoudens en bedrijven over op een andere energieleverancier.

Lees hier het hele artikel van Energie Nederland.

Bent u nog niet overgestapt? Klik hier om energieleveranciers te vergelijken.

Meer interessante pagina's: Meer dan 30 energieleveranciers om uit te kiezen - Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis energievergelijker - Consumind 

Ga terug naar energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: veel energieoverstappers van Adamico/ Shutterstock.com