Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Tips voor energiezuinige kerstverlichting!

December is begonnen, één van de meest gezellige maanden van het jaar. Kerstbomen, lampjes, kaarsen en kerstmuziek versieren de huizen en de tuinen in Nederland. Ondanks dat het super gezellig is, lopen de kosten in december vaak hoog op. Je verbruikt meer energie door de lampjes en de verwarming die hoger staat, maar ook geef je meer geld uit aan cadeau's en wellicht het diner dat je verzorgt voor de familie. December is dan ook naast de gezelligste maand, ook een van de meest dure maanden van het jaar. 

Tegenwoordig is de kerstverlichting niet meer zo energie-slurpend als een paar jaar terug. Veel is vervangen door led-verlichting of werken op zonne-energie (buitenverlichting). Mocht je nog gebruik maken van oude kerstverlichting zonder led-lampjes? Dan kan dit zomaar oplopen tot €45,- in de maand december, voor alleen maar de binnenverlichting. Wanneer je ook nog eens je tuin hebt verlicht, dan kan dit oplopen tot €140,-. Leuk al die lampjes, maar zoals je ziet kost het enorm veel!  Gelukkig kan je dit terugbrengen naar een bedrag van €5,- wanneer je gebruik maakt van led-verlichting. Onze tips voor de kerstverlichting:

- Maak gebruik van led-verlichting! Dit is tegenwoordig even mooi als de ouderwetse verlichting, maar wel een stuk zuiniger. 
- Maak gebruik van een timer. Vooral wanneer je buiten ook verlichting hebt, kan dit veel schelen in je kosten. De timer zorgt er namelijk voor dat de lampjes alleen aan staan wanneer het donker is en dus bespaar je overdag energie. 

Mocht je nou direct willen besparen op je energie én een extraatje overhouden voor de kerst? Meld je dan nu aan via onderstaande knop én bespaar direct op je energiekosten! 

Ik wil direct besparen!