Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Steeds meer consumenten bewust van voordeel overstappen

Uit recent onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt is gebleken dat steeds meer consumenten zich bewust zijn van het voordeel dat het wisselen van energieleverancier oplevert. Ruim 52% in 2018 tegenover 35% van de consumenten in 2015 zijn zich ervan bewust. Ook het voordeel dat men kan behalen loopt steeds verder op. Tegenwoordig kunnen consumenten gemakkelijk 400 euro per jaar besparen op de energierekening.

Meer overstappers

Door het groeiende bewustzijn, stappen de Nederlandse consumenten ook steeds vaker over. Vanaf april 2017 tot aan maart 2018 zijn er maar liefst 1,3 miljoen huishoudens veranderd van  energieleverancier. Samen met de twee jaren daarvoor, betekent dit dat 42% van de consumenten in Nederland is overgestapt. In 2018 is 26% van de Nederlandse consumenten nog nooit overgestapt. Dit is flink lager in vergelijking met 2015, toen was 36% nog nooit overgestapt. Een kwart van de consumenten geeft nu al aan dat zij in de aankomende drie jaar opnieuw gaan overstappen.

Makkelijke energievergelijker en groter voordeel

Door de toenemende hoeveelheid overstappers, worden energieleveranciers gedwongen om scherpe en lage tarieven te hanteren voor nieuwe klanten. Hierdoor loopt het voordeel, dat consumenten kunnen behalen met een overstap, op tot wel 400 euro per jaar. Voor consumenten die nog nooit zijn overgestapt kan het voordeel nog verder oplopen. Het jaarlijks vergelijken van energietarieven wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker en loont steeds meer.

Consumenten vinden het tegenwoordig ook een stuk makkelijker om te vergelijken via een energievergelijker zoals die van Consumind. Dit is een all-in vergelijker, die alle kosten voor je berekend aan de hand van jouw persoonlijke situatie en energieverbruik. Hierdoor zie je direct hoeveel je op je huidige contract kunt besparen door een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Hierdoor wordt her voor consumenten een stuk makkelijker om energieprijzen te vergelijken. Via de energievergelijker kan er ook direct een overstap gemaakt worden. Alles wordt van A tot Z voor je geregeld. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je gegevens invullen en na veertiendagen de meterstanden doorgeven aan de nieuwe energieleverancier.

Ook profiteren van ruim 400 euro voordeel op je energierekening door het maken van een overstap? Klik hier.