Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Steeds grotere verschillen tussen energieprijzen

Iedere maand inventariseren wij de energietarieven van de energieleveranciers. Wat ons opvalt is dat het verschil tussen de prijzen steeds groter wordt.

Zo was het verschil in augustus bij een gemiddeld verbruik (3.500 kWh en 1.850 m3 in gasregio 4) tot € 400,16 tussen 1 jarige contracten. Zie ook het onderstaande schema.


In september verschillen de prijzen tot wel € 409,06 bij een 1 jarig contract, zie onderstaand schema. Maar ook tussen de overige contracten is het verschil groter geworden dan het in augustus was. Het loont dus zeker om energieleveranciers te vergelijken. Start hier de vergelijking en bekijk wat de kosten bij de verschillende leveranciers, op basis van uw verbruik.


Dit overzicht is gebaseerd op de volgende punten:

  • Peildatum: 7 augustus 2015 en 7 september 2015;
  • Gemiddeld verbruik (1.850 m3 gas en 3.500 kWh stroom) in gasregio 4. De jaarkosten zijn inclusief netbeheerkosten, btw en overheidsheffingen (energiebelasting en Opslag Duurzame Energie) en vermindering energiebelasting;
  • Vergelijking op basis van vaste en variabele leveringskosten, eventuele kortingen en bonussen zijn niet in dit overzicht meegenomen. In veel gevallen hangen hier afwijkende voorwaarden aan. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van de leverancier. Internet-only producten zijn niet meegenomen.

Meer interessante pagina's: Steeds meer energieoverstappers - De goedkoopste energieleverancier - Energietarieven: vastzetten of niet? - Gratis energievergelijker- Consumind

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage