Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Slimmer, sneller en socialer verduurzamen met tegoedbon voor isoleren

Isolatie tegoedbon

Vandaag lanceren drie politieke partijen in samenwerking met maatschappelijke organisaties, een plan waarmee huizen in Nederland sneller geïsoleerd kunnen worden. Een onderdeel van het plan is om huiseigenaren met een lager inkomen tegemoet te komen met een tegoedbon, waarmee ze hun woning kunnen isoleren.

Drempel nog te hoog voor lagere inkomens

Er zijn zo’n 2.7 miljoen huizen die slecht zijn geïsoleerd. Het is op dit moment alleen interessant voor mensen met geld op de bank, doordat subsidies pas achteraf worden verstrekt. Deze drempel zorgt ervoor dat mensen met een lager inkomen minder snel de stap nemen om hun huis goed te isoleren.

Voor 2050 verduurzamen

Het ‘Manifest Nationaal Isolatieprogramma’, zoals het plan gaat heten, wordt gepresenteerd door GroenLinks, CDA en ChristenUnie. Om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen moeten in 2050 alle huizen in Nederland duurzaam zijn. Als het huidige isolatiebeleid niet snel wordt aangepast, zijn we volgens initiatiefnemer en ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis, pas in het jaar 2100 klaar met isoleren. Het plan moet een slimme, snelle en sociale oplossing voor het isolatieprobleem bieden.

Isoleren = besparen

Daarnaast zorgt isoleren voor een fors lagere energierekening en een betere prijs bij verkoop. Binnen een aantal jaar zijn de kosten voor isoleren terugverdiend met de jaarlijkse besparing op stookkosten. Helemaal nu de gasprijs enorm hoog is, scheelt dit flink op de energierekening.

Mocht je in de mogelijkheid zijn om met de huidige subsidieregeling (achteraf) je huis te kunnen isoleren, dan is onze tip: Doen!

Besparen door te isoleren