Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Slimme meter is betrouwbaar

De slimme meter. Hij zou niet betrouwbaar zijn, niet goed werken en juist voor meer energieverbruik zorgen, maar Agentschap Telecom bewijst anders. De slimme elektriciteitsmeters zijn na uitvoerig onderzoek als betrouwbaar bevonden.  

Is mijn slimme meter betrouwbaar?

Wellicht heb jij al een slimme meter in je huis of komt de netbeheerder deze eerdaags bij je installeren. Dan kun je er vanuit gaan dat de slimme meter die bij jou in de meterkast komt te hangen betrouwbaar is. De netbeheerder moet namelijk de slimme meters aanschaffen bij een fabrikant die kan aantonen dat de meter goed is. Deze meters gaan eerst naar een testinstituut waar ze bekijken of deze wel betrouwbaar zijn en voldoen aan Europese eisen.

De energieleverancier of de netbeheerder die bij jou de slimme meter aansluit, zal dan ook altijd gebruik moeten maken van een goedgekeurde slimme meter. Agentschap Telecom ziet erop toe dat alle netbeheerders gebruik maken van goedgekeurde meters.

Stappenplan bij twijfel

Mocht je toch nog twijfelen over de betrouwbaarheid van je slimme meter, dan kun je gebruik maken van het stappenplan van Netbeheer Nederland. Bij een afwijkend energieverbruik kan dit stappenplan je helpen bij het vinden van een verklaring. Mocht je hier niet uit komen, neem dan contact op met je leverancier.