Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Slimme-meter-app geeft inzicht in energieverbruik


Heb jij de slimme-meter-app al geïnstalleerd op je mobiel? Deze app geeft je goed inzicht in je energieverbruik (of zelfs in de opbrengst van zonnepanelen). Meerdere energieleveranciers bieden deze app aan. Om de app te gebruiken, heb je soms een slimme meter of een uitbreidingsset nodig.

Met de slimme-meter-apps kun je het stroomverbruik en gasverbruik in de gaten houden. Hiervoor heb je veelal  een slimme meter nodig. Het grote voordeel daarvan is dat de meterstanden automatisch worden doorgegeven aan de energieleverancier. Het uitlezen van de slimme meter is gratis. Met een slimme-meter-app kun je de meterstanden zelfs per dag ontvangen.

Diverse varianten

Elke leverancier biedt een dergelijke app anders aan. Er zijn diverse varianten. In principe zijn de apps gratis, maar bij enkele leveranciers heb je een abonnement nodig om de app optimaal te kunnen gebruiken of enkele leveranciers bieden de app alleen aan klanten aan of krijgen klanten extra’s, zoals instellen van bespaardoelen of bespaartips. Verder kun je met verschillende apps bijvoorbeeld je energieverbruik met andere huishoudens vergelijken of je verbruik per week of langere periode inzien, een verhuizing doorgeven, betalingsregelingen aanvragen of direct een betaling doen via iDeal, tussentijds verbruik opvragen, zodat je op prijsstijgingen kunt anticiperen en energieslurpers aantonen.

Regelneef de beste

De Regelneef-app van Energiedirect.nl is momenteel de beste binnen de energiemarkt. Dit komt vooral door de functionaliteiten die de app aanbiedt. Zo kunnen klanten met de app bijvoorbeeld hun maandtarief aanpassen, is er een mogelijkheid snel een vraag te kunnen stellen via een live chat, kun je persoonlijke gegevens bekijken en energienota’s inzien. Daarnaast is Energiedirect.nl ook nog bezig met nieuwe mogelijkheden, zoals een mogelijkheid tot gegevens aanpassen, energieverbruik inzien en contracten verlengen via de app.

Jaarlijks overstappen

Naast het gebruik van de slimme-meter-app, kun je ook op energie besparen door steeds te kiezen door jaarlijks over te stappen. Daarmee kun je elk jaar kiezen voor de laagste tarieven en van een welkomstkorting profiteren.