Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Slechts 23 minuten zonder stroom in 2013

Eind februariSlechts 23 minuten zonder stroom in 2013 publiceerde brancheorganisatie Netbeheer Nederland de jaarlijkse gas- en stroomstoringscijfers. Hieruit bleek dat 2013 een goed jaar was; gemiddeld had een huishouden slechts 23 minuten geen stroom. In 2012 was dat nog 27 minuten. De cijfers voor gas waren nog beter. Gemiddeld hebben de Nederlandse huishoudens vorig jaar één minuut en één seconde zonder gas gezeten. In 2012 viel het overigens ook reuze mee, toen was het één minuut en vier seconden.

Storingen worden vooral veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Hierdoor raken kabels en leidingen soms beschadigd, wat kan leiden tot een stroom- of gasstoring. De afgelopen tijd is hier echter extra aandacht aan besteed. Het is Netbeheer Nederland dan ook niet helemaal duidelijk of de daling het gevolg is van extra aandacht bij graafwerkzaamheden, of van het feit dat er minder gegraven wordt vanwege de crisis.  

Aan de beheerders van het gas- en elektriciteitsnet ligt het in ieder geval niet: jaarlijks investeren zij ruim twee miljard euro om storingen sneller op te sporen en om andere nieuwe technologie te implementeren.

Bron: Telegraaf.nl - 28 februari 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis energievergelijker: Consumind - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Netwerkbeheerder van Dmitry Kalinovsky/ Shutterstock.com