Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Regeling voor salderen verlengd

Demissionair minister Kamp heeft besloten om de salderingsregeling te verlengen tot 2023. Wat is salderen en wat betekent het voor jou?

Besparen met zonnepanelen

Eigenaren van zonnepanelen hebben het recht om de opgewekte energie tot maximaal het eigen verbruik te verrekenen met de afgenomen energie. Dit betekent dat je voor elke opgewekte kWh hetzelfde bedrag terug krijgt als dat je betaalt aan de energieleverancier. De regeling die dit mogelijk maakt liep tot 2020, maar wordt nu dus verlengd tot 2023. Dit is goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen, omdat zo langer gebruik gemaakt kan worden van deze gunstige regeling.

Aanschaf terugverdienen

De minister komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de Tweede Kamer, die hem afgelopen december vroeg de voorgenomen versobering van de regeling uit te stellen. Kamp waarschuwt dat het uitstel veel geld zal gaan kosten. Wat hem betreft mogen zonnepaneelhouders de geleverde kilowatturen in de toekomst niet langer aftrekken van het aantal kWh dat ze afnemen, zoals onder de huidige salderingsregeling, maar moeten ze daarvoor beloond worden met een subsidie over de terug geleverde elektriciteit of een investeringssubsidie bij de aankoop van zonnepanelen.

Met de huidige regeling verdienen veel consumenten de aanschaf van de zonnepanelen doorgaans in 7 of 8 jaar terug. Samen met de dalende kosten en de verschillende subsidies heeft dat er voor gezorgd dat de investeringen sinds 2011 met 91% gegroeid zijn.

Interesse in zonnepanelen

Het opwekken van zonne-energie wordt steeds populairder in Nederland. Het wordt gezien als een van de opvolgers van energie uit fossiele brandstoffen. Hoewel steeds meer mensen zonnepanelen hebben, gebruikt het merendeel van de Nederlanders nog steeds het traditionele energienetwerk.

Heb je nog geen zonnepanelen, maar denk je er wel over na? Vraag dan onze gratis brochure op, boordevol met informatie die je moet weten als je overweegt zonnepanelen aan te schaffen.

Het zelf opwekken van energie is duurzaam en ook financieel nog eens zeer interessant. Bel ons op 030 7009 727 en vraag naar een van onze zonnestroom experts.