Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Prijs van elektriciteit en gas loopt fors op

Dat de tarieven aan het stijgen zijn dat wisten we langzaam maar zeker al, maar de stijging is nu langzaam aan te zien. De elektriciteits- en gasrekening kan fors gaan oplopen. De stijgende prijzen voor olie, kolen en CO2-uitstoot zorgen voor sterk stijgende tarieven voor elektriciteit en gas op de termijnmarkt.

Aanleiding

Op de termijnmarkt worden de prijzen voor latere aan- en verkopen vastgelegd. De aanleiding van de stijging van de tarieven op deze markt zou te verklaren zijn doordat de Verenigde Staten zich op 8 mei heeft teruggetrokken uit het Iran-akkoord. Het is nog maar onduidelijk welke impact de hernieuwde sancties gaan hebben. De gevolgen zijn nu al merkbaar: na de bekendmaking van Trump stegen de olie- , gas- en elektriciteitsmarkt direct.

In de toekomst minder betalen voor energie

Door deze beweging op de energiemarkt blijven de energietarieven in de aankomende maanden stijgen. Wanneer je contract binnen nu en jaar afloopt of misschien al is afgelopen kun je minder betalen voor energie door alvast een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Hierdoor zet je de tarieven voor de komende jaren opnieuw vast, waardoor jij niets merkt van deze stijging. Mochten de tarieven over een jaar weer gaan dalen, dan kun je altijd weer overstappen naar een andere energieleverancier.  Minder betalen voor energie is makkelijker dan je denkt, start vandaag nog!