Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstappen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Welkomstcadeaus van energieleveranciersBijna veertig procent van de Nederlanders overweegt om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Driekwart van deze groep ziet hier echter van af omdat zij de informatie over het overstappen te onduidelijk vinden. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), waarin de toezichthouder NMa is opgegaan. Consumind kan deze consumenten helpen. De website maakt het vergelijken van energieleveranciers voor consumenten duidelijk en eenvoudig.

Aan de NOS meldde de ACM: “Er is een oerwoud is ontstaan aan producten die worden aangeboden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in variabele en vaste prijzen, onbepaalde en bepaalde looptijden, groene of grijze energie, en dan zijn er nog allerlei kortingsacties. Dezelfde producten hebben bovendien vaak verschillende namen en er worden allerlei ingewikkelde kostencomponenten opgevoerd. De informatie is zo ingewikkeld dat één op de vier Nederlanders die zelfs onbetrouwbaar noemt."

Meer gemak om over te stappen van energieleverancier

Toch loont het om over te stappen naar een andere energieleverancier. Consumenten besparen hiermee namelijk gemiddeld 400 euro. De AMC roept energiebedrijven daarom op om overstappen gemakkelijker te maken. Ook kan de consument daarnaast vaker zelf om uitleg vragen of bijvoorbeeld gebruik maken van Consumind. Consumind vergelijkt de verschillende energieleveranciers met elkaar en zet hun gegevens overzichtelijk op een rij. De consument kan op basis hiervan de keuze maken om wel of niet over te stappen naar een andere energieleverancier.

Lees hier het artikel van de NOS.

Meer interessante pagina's: Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Overstappen van energieleverancier levert u geld op!

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: overstappen van energieleverancier niet ingewikkeld van Marcos Mesa Sam Wordley/ Shutterstock.com