Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Oranje stroom krijgt steeds meer belangstelling in Nederland

Groene stroom wordt steeds vaker gekozen door Nederlandse consumenten. 40% is dan ook bereid om meer te betalen hiervoor. De helft hiervan is tevens bereid om extra te betalen voor oranje stroom.

Wat is oranje stroom?

Groene stroom opgewekt in Nederland, dat is oranje stroom. Wanneer je dit afsluit kun je dus tegen je buurman zeggen dat jouw stroom is opgewekt door de windmolens in Groningen of door de zonnepanelen van de boer een dorp verder op. Het aantal consumenten dat voor de oranje stroom kiest, neemt dan ook fors toe.

Energieleveranciers bieden steeds vaker lokale groene stroom aan. Opgewekt door middel van windmolens, zonnepanelen en een deel biomassa. Wil je weten welke energieleveranciers? Klik hier. 

Oranje stroom niet veel duurder dan grijze stroom

Het lijkt er vaak op dat duurzaam opgewekte stroom uit Nederland duurder is dan stroom uit de kolencentrales. Energieleveranciers worden er juist voor beloont wanneer zij deze schone energie inkopen in eigen land. Hierdoor kunnen ook de prijzen voor de consument laag blijven en is het dus ook voor jou aantrekkelijk om gebruik te maken van oranje stroom.

Oranje stroom, ook voor jou!

Wil jij ook gebruik maken van de groene stroom dat wordt opgewekt bij jou om de hoek of door de windmolens in Groningen? Dat kan natuurlijk via Consumind. Klik hier om naar het aanbod te gaan voor oranje stroom. Wil je alle energieleveranciers met groene en grijze energie vergelijken? Dat kan natuurlijk ook! Klik hier.

bron: Pricewise, 26 april 2017