Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Ook rekening stadverwarming gaat omhoog

Energienota voor stadsverwarming omhoog

Eerder werd al bekend gemaakt dat de prijzen voor gas en stroom per 1 januari omhoog zouden gaan. Hierdoor zal ook de rekening voor stadverwarming hoger uitvallen. Huishoudens die gebruik maken van blok- of stadsverwarming gaan ruim 60 euro meer betalen.

Stijging door duurdere gastarieven

Dat de prijzen voor blok- en stadsverwarming stijgen blijkt uit de maximumtarieven die zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt. Gebruikers betalen gemiddeld 1151 euro voor warmte in 2018. De vaste kosten voor bijvoorbeeld transport, levering en aansluitingen stijgen met 10 euro. Daarboven op stijgen de gasprijzen en energiebelasting met ruim 50 euro. De stijging komt volgens het ACM door de koppeling van de tarieven voor warmte aan de tarieven voor gasverwarming. Stijgen of dalen deze kosten, dan bewegen alle prijzen dus ook die voor warmte mee.

Eerder bleek al dat stadsverwarming duurder is dan verwarming op aardgas. Dit zou volgens het ACM niet kunnen vanwege de maximumtarieven die zijn vastgesteld. Echter bleek uit een vergelijking dat de woningen met aardgas verwarming wel degelijk goedkoper uit zijn. 

Besparen op je stroomkosten 

Wanneer je gebruik moet maken van stadsverwarming kun je natuurlijk alleen besparen op de kosten voor stroom. Dit is geen probleem, want via Consumind kun je gemakkelijk en snel je stroomkosten vergelijken. Zo besparen je alsnog tientallen euro's op je energierekening per jaar.