Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nog een jaar kans op energiebespaarlening

Als je van plan bent gebruik te maken van het Nationaal Energiebespaarfonds, is het raadzaam dat snel te doen. Het fonds schat namelijk in nog een jaar leningen te kunnen verstrekken voor maatregelen in de woning, die energiebesparing opleveren.

De Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank maakten samen vier jaar geleden € 300 miljoen vrij voor energiebesparende maatregelen. Dit geld is gestopt in het Nationaal Energiebespaarfonds. Huiseigenaren, die hun huis willen verduurzamen door bijvoorbeeld betere isolatie of zonneboiler, kunnen bij dit fonds een Energiebespaarlening afsluiten met een een speciale rente.

Meer dan de helft op

Inmiddels is meer dan de helft van het beschikbare geld (ruim € 151 miljoen) op. De 10.000ste energiebespaarlening is onlangs verstrekt. Met die leningen zijn er in totaal 13132 woningen en 71 VvE´s met 2.755 huizen energiezuiniger geworden. De top-3 steden, die de meeste energiebespaarleningen hebben gekregen, zijn Rotterdam met 268, Apeldoorn met 238 en Almere 199 leningen.

Je kunt ook maatregelen om te besparen treffen, zonder een energiebespaarlening aan te vragen. Dit doe je gemakkelijk door een energievergelijk te maken en hierdoor je energietarieven te verlagen. Dit kan geheel kosteloos en vrijblijvend via Consumind. 

Populaire maatregelen verduurzaming

Volgens het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), die het Nationaal Energiebespaarfonds uitvoert, zijn populaire maatregelen om huizen te verduurzamen: hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, energiezuinige deuren, gevel- en dakisolatie. De SVn denkt dat in de loop van 2019 het fonds al door zijn geld heen is.