Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlanders willen graag energie besparen

Het oveNederlanders willen graag energie besparenrgrote deel van de Nederlanders (91%) wil graag besparen op energie, maar een groot deel van deze enthousiaste bespaarders heeft geen idee hoe. Veel mensen blijken niet goed te weten wat de grootste stroomverbruikers in huis zijn, wat ze zelf aan energie verbruiken en wat zonnepanelen eigenlijk kosten.

Verlichting kost het meest

Vraag Nederlanders wat de grootste energieverbruiker in een huishouden is en tachtig procent zal zeggen dat de wasdroger de boosdoener is. Dat is echter niet waar; het huis verlichten kost veel meer stroom dan de was drogen! Een andere grote kostenpost is de verwarming en het gebruik van warm water. Samen vormen zij ongeveer de helft van de energierekening! Om hierop te besparen kunt u kiezen voor zonnepanelen, maar de meeste Nederlanders hebben ook geen idee wat die kosten. Slechts één op de drie mensen weet dat een set van zes standaard panelen ongeveer drieduizend euro kost. 

Vol goede moed aan de slag met energie besparen

Aan kennis ontbreekt het misschien, maar aan goede wil niet. Driekwart van de Nederlanders laat nooit nodeloos lampen branden, zet apparaten altijd volledig uit en let bij de aankoop van nieuwe spullen op het energielabel.

Energiebespaartips

Als u nu gemotiveerd bent om (nog meer) te gaan besparen, dan kunnen wij u zeker op weg helpen! Op onze site hebben we een mooi overzicht met allerlei bespaartips, waarvan u een groot aantal gelijk in de praktijk kunt brengen.

Bron: Sanoma.nl- 9 juli 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - De overstapservice - Overstappen van energieleverancier levert u geld op

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: Nederlanders willen graag energie besparen van Chones/ Shutterstock.com