Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederland loopt achter met zonne-energie

Karel Spee, lNederland loopt achter met zonne-energieector zonne-energie aan de Avans Hogeschool in Den Bosch, vindt dat Nederland meer zonne-energie moet opwekken. Volgens Spee loopt Nederland achter bij de rest van Europa, waar al veel meer energie door de wind en de zon wordt opgewekt.

In Duitsland bestaat ongeveer 15 procent van alle energie uit zonne- en windenergie. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar dat ongeveer 5 procent is. Nederlanders zouden dus meer moeten investeren in zonnepanelen. Tegenwoordig kan dat wel uit: zonnepanelen zijn tegenwoordig zo rendabel, dat je al vrij snel goedkoper uit bent dan bij de energiemaatschappij. Energie die over is, wordt nu nog teruggegeven aan het net, maar in de toekomst kunnen consumenten daarvan een batterij vullen voor eigen verbruik.

Omdat Nederland maar klein is, kunnen we geen gigantische oppervlaktes volbouwen met zonnepanelen. Maar we kunnen wel inventief zijn en zonnecellen verwerken in dakpannen, kleding en nepbomen. Bij dat laatste is Karel Spee zelf betrokken: de ontwikkeling van een nepboom, die volhangt met flexibele zonnecelblaadjes, die er bedrieglijk echt uitzien. Maar er worden ook al proeven gedaan met zonnecellen in wegen en fietspaden. 

Bron: Nu.nl- 31 augustus 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kunt u er gebruik van maken en er toch minder voor betalen? - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 
 

Afbeelding:Nederland loopt achter met zonne-energie van Wang Song/ Shutterstock.com