Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Minder investeringen in groene energie in 2016

Minder investeringen in groene energie in 2016Deze hadden we niet zien aankomen. In 2016 is een daling gemeten in de investeringen voor groene energie.  In totaal is er 18 procent minder geïnvesteerd in groene energie wereldwijd. Toch was 2016 een record jaar voor de ontwikkeling van groene stroom en dan met name windenergie op zee.

Dalende kosten

Toch is het niet de schuld van de consument dat er minder investeringen zijn geweest in groene energie. De kosten voor het ontwikkelen van zonnepanelen, windturbines en andere manieren om groene stroom op te wekken, worden steeds lager. Dit komt doordat deze technieken steeds verder ontwikkeld worden en dus goedkoper worden. Vooral landen als China en Japan lopen hierop vooruit en hier is dan ook de grootste daling te zien van de investeringen.

Europa blijft investeren in groene energie

In 2016 heeft Europa ruim 3% meer geïnvesteerd in groene energie dan in voorgaande jaren. Dit is te danken aan de ontwikkelingen in wind op zee. Zo is er 1,3 miljard dollar geïnvesteerd in het grootste windpark op land in Noorwegen.

Het is positief dat Europa en de rest van de wereld blijft innoveren en investeren in groene energie. Nederland zal in 2017 ruim 12 miljard euro beschikbaar stellen voor het stimuleren van de productie. Producenten zullen in 2017 een subsidie aan kunnen vragen om zo te kunnen investeren in groene energie.

Groene energie en Consumind

Ook Consumind investeert in groene energie. Zo kun je via onze overstapservice kiezen voor groene of grijze energie. Ook biedt Consumind energieleveranciers aan die alleen maar groene energie leveren. Zo draag je dus automatisch bij een de investeringen in groene energie én het verbeteren van het milieu.

Wil jij ook bijdragen aan het milieu en de investeringen in groene energie? Vergelijk dan via Consumind meer dan 32 leveranciers en stap over naar een andere energieleverancier met groene energie. Mocht je er niet uitkomen, dan helpen wij je graag via 030 – 7009 727. Prettig geregeld! 

Vergelijk direct groene energieleveranciers