Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Mild winterweer zorgt voor lage gasrekening

Het milde weer van dMild winterweer zorgt voor lage gasrekeninge afgelopen maanden zorgt ervoor dat huishoudens gemiddeld vijftien procent minder gas gebruiken dan in andere jaren. Dat betekent dat de gasrekening daalt en sommige gezinnen besparen daardoor wel tot 200 euro.

Flinke besparingen op energiekosten

Bij Essent hebben de klanten al 185 euro bespaard en bij Eneco 139 euro. Dit verschil komt niet omdat Eneco zoveel duurder is, of omdat de klanten van Eneco meer stoken, maar omdat ze vooral in de Randstad wonen. Woordvoerder Marcel van Dun legt uit wat de relatie is tussen de kleinere besparing en wonen in de Randstad: ’De mensen zijn hier vaak wat kleiner behuisd en dat leidt tot een lager verbruik en dus tot een relatief lagere besparing.’

Dalende gas- en olieprijzen

Omdat er nu zo weinig verbruikt wordt, is er een overvloed aan gas. Daarom verlagen de energiebedrijven de variabele gasprijzen. Als extra bonus dalen de olieprijzen ook en de gasprijzen zijn hier ten dele aan gekoppeld. Bij Essent zijn de klanten daarom per 1 januari gemiddeld 51 euro goedkoper uit. Ook Eneco gaat de variabele prijzen verlagen. De variabele tarieven zijn echter over het algemeen duurder dan de vaste tarieven voor nieuwe klanten.

Overstappen van energieleverancier

De energiebelasting op stroom en gas stijgt wel met een paar tientjes. Dat is jammer, want daardoor valt het voordeel van de prijsdaling ten dele weg. Gelukkig is het voordeel echter groter dan de extra kosten voor energiebelasting. Als u nog meer wilt besparen, kunt u natuurlijk ook overstappen naar een leverancier met scherpere tarieven. Vergelijk eerst de energietarieven.

Bron: David Bremmer- AD.nl- 12 december 2014

Meer interessante pagina's: Een energievergelijking doet u eenvoudig via Consumind - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kunt u er gebruik van maken en er toch minder voor betalen? - Fabels energie op een rij

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Mild winterweer zorgt voor lage gasrekening van Bildagentur Zoonar GmbH/ Shutterstock.com