Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Makkelijker om stroom uit buitenland te halen

Makkelijker om stroom uit buitenland te halenWellicht gaan de energieprijzen in de toekomst naar beneden: het wordt voor energiebedrijven makkelijker om stroom uit het buitenland in te kopen. Hierdoor neemt de keuze toe en daardoor kan de prijs dalen.

De transportcapaciteit van stroom van en naar het buitenland is beperkt en daarom wordt de capaciteit (de hoeveelheid Megawatt dat een bedrijf mag importeren) door middel van een veiling toegekend. Binnen de Europese Unie (EU) gaan echter nieuwe veilingregels gelden. Nu zijn deze regels nog vrijwillig, maar vanaf volgend jaar worden ze verplicht voor alle lidstaten.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft hiermee ingestemd: ’De nieuwe veilingregels geven energiebedrijven meer zekerheid en meer keuze bij het inkopen van stroom. Doordat er nu makkelijker ook over de grens stroom ingekocht kan worden, neemt de concurrentie toe. En dat is goed voor de prijs'', aldus Remko Bos, directeur energie van de ACM.

Bron: NU.nl- 6 oktober 2015

Meer interessante pagina's: Start energietarieven vergelijken - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Een goedkope energieaanbieding via Consumind - Checklist energieverbruik huishoudelijke aparatuur 


Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Makkelijker om stroom uit buitenland te halen van Alex Yeung/ Shutterstock.com