Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lagere stookkosten door zachte winter

In de maanLagere stookkosten door zachte winterden november, december en januari hebben de meeste huishoudens bijna twintig procent minder gas verbruikt dan in voorgaande jaren. Dit komt vooral door de extreem zachte winter. Hierdoor is er een stuk minder gestookt.

Op verzoek van het Eindhovens Dagblad heeft energieleverancier Essent berekend wat de mogelijke netto besparing op de jaarrekening is. Echter dient er bij deze berekening een kanttekening te worden geplaatst, want zoals een woordvoerder van energieleverancier Eneco terecht opmerkt: ’Het voorjaar van 2013 was erg koud.’ Afhankelijk van de periode waarover uw jaarnota loopt, zult u de daling van stookkosten merken. Loopt uw jaarnota bijvoorbeeld van 1 juni 2013 tot 1 juni 2014 dan is de kans groter dat de daling van stookkosten merkbaar is, dan wanneer uw jaarrekening loopt van 1 januari 2013 tot 1 januari 2014. Het is dus maar de vraag of de zachte winter het voorjaar van 2013 compenseert en of uw jaarrekening dit jaar echt lager uit valt.

Essent heeft het volgende berekend: een gemiddeld energieverbruik van 1.440 m3 gas per jaar levert een netto besparing op van €23,36. Aangezien de besparingen per huistype nogal kunnen verschillen, is er ook een berekening per huis gemaakt: men bespaart €36 in een vrijstaand huis, €27 in een twee-onder-een-kapwoning, €22 in een tussenwoning en €14,60 in een flat.  

Als u echter zeker wilt zijn van een lagere jaarrekening, dan kunt u ook overwegen om over te stappen naar een leverancier met een lager tarief. Via onze website kunt u gelijk de tarieven vergelijken en desgewenst overstappen.

Bron: Eindhovens Dagblad - 15 februari 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - De overstapservice - Overstappen van energieleverancier levert u geld op - Cadeaus energiemaatschappijen wassen neus

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Verwarming van Sascha Preussner/ Shutterstock.com