Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lagere marktprijs voor gas

De marktprijzenLagere marktprijs voor gas voor gas en stroom zijn aanzienlijk gedaald, waardoor de variabele tarieven voor de consument waarschijnlijk ook zullen dalen per 1 januari 2015. Hoeveel die daling zal zijn, is nog niet bekend. De prijs van energie hangt namelijk niet alleen af van de marktprijs, maar van meerdere factoren.  Denk hierbij aan investeringen in schone energie die moeten worden terugverdiend en aan toeslagen en belastingen op energie.

Energietarieven dalen

De energiebedrijven Eneco en Essent laten alvast weten dat ze de variabele tarieven zullen verlagen, terwijl Nuon nog geen besluit heeft genomen. Ook Nuon geeft echter aan dat ze wel rekening zullen houden met het dalen van de marktprijzen bij het vaststellen van de tarieven.
 
De ‘contractvrije’ mensen zullen dus naar verwachting profiteren van de daling van de marktprijs. De vaste tarieven zijn nu echter al scherp geprijsd, dus ons advies is om nu alvast over te stappen als u die mogelijkheid heeft. Variabele tarieven zijn namelijk over het algemeen hoger dan de vaste tarieven.

Weinig vraag naar gas

De marktprijs is overigens zo gedaald doordat er vorige winter relatief weinig vraag was naar gas, vanwege milde temperaturen. Ook dit najaar valt zacht uit en daardoor wordt er nu ook weinig gestookt. De gasvoorraden zijn dus goed op peil en hierdoor daalt de marktwaarde.

Bron: Nu.nl- 17 oktober 2014 en AD.nl- 17 oktober 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Energie: hoe kunt u er gebruik van maken en toch minder betalen? - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - Alle fabels over energie vergelijken op een rij 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage


 

Afbeelding: Lagere marktprijs voor gas van Maryna Pleshkun/ Shutterstock.com