Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lagere energierekening met slimme meter

Netbeheerders willeLagere energierekening met slimme metern dit jaar maar liefst één miljoen slimme energiemeters installeren. Tot nu toe zijn er 900.000 huishoudens met een slimme meter, maar het is de bedoeling dat over vijf jaar alle acht miljoen woningen in Nederland een slimme meter hebben.

Eenvoudig energie besparen met slimme meter

Het voordeel van de slimme meter is dat je veel makkelijker energie kunt besparen. Gebruikers krijgen elke twee maanden een verbruiksoverzicht, waardoor ze meer inzicht krijgen in de hoeveelheid energie die ze verbruiken. Als ze er dan ook nog een app aan koppelen die inzichtelijk maakt waaraan je de energie precies verbruikt, dan is besparen nog makkelijker.

Gebruikers slimme meter positief

Verschillende gebruikers geven dan ook aan dat ze na installatie van de slimme meter hun energierekening flink omlaag hebben kunnen brengen, soms met honderden euro’s per jaar. Zo zegt gebruiker Remko Rooker: Ik kan nu eens in de twee maanden mijn stook- en elektriciteitskosten inzien. Daardoor kwam ik erachter dat ik toch wel heel erg veel verbruikte ten opzichte van vergelijkbare huishoudens. Hij ontdekte dat het vooral zijn vriezer en close-in boiler waren die grote energieslurpers waren. ‘Ik heb de apparaten weggehaald. Daardoor ben ik op jaarbasis, vooral door de boiler, 300 à 400 euro minder kwijt.’ Zijn buurman, Gerard Bannink, is ook enthousiast over de nieuwe energiemeter: ’Ik wil zonnepanelen hebben en dan heb ik een meter nodig die twee kanten op kan. Dus een die kijkt wat ik binnenhaal en wat ik uitgeef.

Privacy slimme meter gewaarborgd

Zorgen over de privacy zijn niet nodig, hoewel sommige consumenten wel bang zijn dat hun gegevens niet veilig zijn en hun privacy mogelijk in het geding komt. Vooralsnog lijkt die angst onterecht: De toezichthouder en ook het College bescherming persoonsgegevens zien er strikt op toe dat alles volgens de regels gaat en gegevens niet worden doorverkocht.

Bron: NOS.nl- 2 januari 2015

Meer interessante pagina's: Start nu de energievergelijking - Alle energiefabels op een rij - Energietarieven: vastzetten of niet? - Dé goedkoopste energieaanbieder 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Lagere energierekening met slimme meter van Piotr Adamowicz/ Shutterstock.com