Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lage temperaturen gunstig voor energierekening

Lage temperaturen gunstig voor energierekeningDe winter is tot nu toe een stuk warmer dan gemiddeld en dat betekent dat de meeste huishoudens veel minder stoken dan normaal. En dat heeft een direct effect op de energierekening. De schattingen lopen uiteen van een besparing van 65 euro tot maximaal 150 euro op de energiekosten.

Hoeveel een huishouden bespaart, hangt natuurlijk af van het stookgedrag, van hoe goed het huis geïsoleerd is én van de temperatuur van de komende maanden. Daarnaast is het gunstig voor de hoogte van de energierekening dat de tarieven voor het gebruik van het Nederlandse gasnetwerk ook nog met ongeveer drie procent zullen dalen.

Ook dalende tarieven voor gebruik gasnetwerk

Los van het lagere energieverbruik, dalen ook de tarieven die consumenten betalen voor gebruik van het Nederlandse gasnetwerk. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakt vandaag bekend dat de prijs daarvan gemiddeld met zo'n 3 procent daalt. De eigenaar van het gastransportnet, GTS, moet met minder inkomsten toekunnen door doelmatiger te werken, stelt de ACM. 

U kunt echter nog meer besparen, door over te stappen naar een goedkopere aanbieder! Vergelijk hier de verschillende leveranciers.

Bron: Nos.nl - 18 december 2015

Meer interessante pagina's: Goedkope energieaanbieding van Consumind - Energieprijzen vergelijken moeilijk? - Energietarieven: vastzetten of niet - Acties energiemaatschappijen wassen neus

 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: Lage temperaturen gunstig voor energierekening van SpeedKingz/ Shutterstock.com