Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Koop je energie in bij meerdere energieleveranciers vanaf 2018

Bedrijven en consumenten kunnen mogelijk vanaf 2018 hun energie afnemen bij meerdere energieleveranciers. Zo kun je de stroom voor je elektrische auto bij energieleverancier A afnemen, en de stroom voor je woning bij energieleverancier B.

Consumenten handelen in energie

De Autoriteit Consument en Markt wil deze keuzevrijheid vanaf 2018 mogelijk maken. Hierdoor kun je een contract aan gaan met verschillende energieleveranciers. Heb je zonnepanelen? Dan kun je de stroom van de zonnepanelen die je even niet nodig hebt aan een andere energieleverancier met een hoger terugleveringstarief verkopen.

Volgens het ACM kan de keuzevrijheid bijdrage aan de energietransitie. Elektrisch vervoer zal hiermee worden gestimuleerd en zorgt voor concurrentie in duurzaam geproduceerde elektriciteit.

Stroom delen of verkopen aan buren

Ook zou je samen met een aantal buren een gezamenlijk contract af kunnen sluiten. Zo kun je de opgewekte stroom van jouw zonnepanelen verkopen aan je buren of samen investeren in een gezamenlijk zonnepanelen veld. Je deelt daarmee de investering én vorm je een virtuele zonne-energiecentrale in de buurt.

Besparen op energie via Consumind

Ondanks dat de keuzemogelijkheid voor energieleveranciers nog niet mogelijk is, kun je toch flink besparen op je energie. Wij vergelijken meer dan 32 energieleveranciers voor je en bekijken of je kunt besparen. Mocht je voordeliger uit zijn en kunnen overstappen, dan regelen we het voor je. Gratis!