Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Koel je vaste lasten af tijdens de zomerse temperaturen

Het is bijna officieel zomer en met af en toe een regenbui voor het stof, zijn de weergoden ons redelijk goed gestemt. In de zomer valt dan kun je dan ook gemakkelijk besparen op je energiekosten. Wij hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet! 

Besparen op de energie

De zomer is toch vaak een seizoen waarin veel bespaard kan worden. Verwarming uit, veel buiten en de BBQ vaak aan. Toch kan de zomer ook zorgen voor een stijging van het energieverbruik. De koelkast moet meer koelen, de terrasverwarming of gewone verwarming moet in de avond plots aan omdat het toch koud wordt, of er wordt vaker gedoucht vanwege het warme weer.

Mocht je dit nou allemaal al gedaan hebben, dan kun je op een zomerse avond ook eens je energietarieven vergelijken. Hiermee bespaar je al snel een paar tientjes per maand en dus honderden euro's per jaar! Prettig geregeld! 

 

Tips om energie te besparen: 

1.       Laat de koelkast niet te lang openstaan:

Vaak is het een gewoonte om de koelkast open te laten staan als je net even iets moet pakken. Doe hem dit keer gewoon dicht, zo kan er weinig warmte ontsnappen én hoeft hij minder vaak terug te koelen naar de juiste temperatuur. 

2.       Douche met lauw water in plaats van warm water:

Vaak is het warm genoeg om met lauw water te douchen. Hierdoor bespaar je gas (of elektra als je een boiler hebt), omdat er minder nodig is om het water te verwarmen. 

3.       Probeer de warmte later op de dag in huis te houden:

Hierdoor blijft het warm in huis, ook als de zon onder is en het buiten kouder wordt. Je hoeft de verwarming dus niet op te voeren tot standje tropisch om het in de avond warm te houden. 

4.       Droog de was buiten, op het balkon of in de tuin:

Dit is natuurlijk een inkoppertje en een tip die al meerdere malen voorbij is gekomen. Toch bespaart dit gemiddeld 200 kWh wanneer de wasdroger in de zomermaanden niet gebruikt wordt.

Verzekeringen

Heel fijn dat warme weer, maar wat nou als je hierdoor schade hebt? Bijvoorbeeld door de vonken van het vuurtje in de tuin die je zonnescherm (dat geheel per ongeluk nog uitstond) hebben omgetoverd tot een vergiet of waterschade aan spullen in de tuin door toch die flinke regenbui waar je niet op voorbereid was.  

Met de inboedelverzekering Extra Uitgebreide Gevaren Verzekering ben je volledig tegen al deze ongemakken verzekerd. Zelfs tegen het bederven van de inhoud van je koelkast en diepvriezer, altijd handig wanneer de stroom uitvalt tijdens dit warme weer. Onze verzekeringsspecialisten vertellen je graag alles over deze verzekering en helpen je bij het kiezen van de juiste dekking.