Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Jongeren vs Ouderen: wie verbruiken er meer energie?

Je herkent het vast wel, oudere mensen die vaak zeggen dat ze zuinig zijn. Maar klopt dit ook? Reken maar van niet. Dus alle opa’s en oma’s verzamelen, wij hebben 5 verschillen op een rijtje gezet waar uit blijkt dat de jongere generatie een stuk zuiniger is dan de oudere generatie!

1.       In de zomer (maar ook in de winter) is het energieverbruik van de oudere een stuk hoger. Terwijl jongeren naar buiten gaan en genieten van de zon, zit de oudere generatie vaak thuis achter de ventilator of bij de airco.

2.       De oudere generatie woont vaak nog in oudere, slecht geïsoleerde huizen. Hierdoor zijn de stookkosten aanzienlijk hoger dan de stookkosten van de jongere generatie die in energiezuinige nieuwbouw woningen wonen.

3.       Dat de jongere generatie hypermodern is en vaak de nieuwste van het nieuwste apparatuur wilt hebben weten we, maar dat dit ook nog eens energiezuinig is wordt vaak achterwegen gelaten. De apparatuur van tegenwoordig verbruikt veel minder stroom dan de apparatuur van een paar jaar terug. Meer weten over het verbruik van huishoudelijke apparaten? Klik hier! 

4.       Ouderen douchen over het algemeen langer. Dit is moeilijk te geloven maar een groot deel van de 65-plussers in Nederland doucht langer dan 15 minuten. Dus wanneer je moeder vroeger aan de deur klopte dat je te lang onder de douche stond, it’s all in the family! 

5.       Ouderen zijn daarnaast vaak (niet alles over 1 kam scheren) meer thuis dan jongeren. Hierdoor wordt er automatisch meer gebruik gemaakt van apparatuur.

Niet getreurd, volgende week de 5 verschillen waarom jongeren meer energie gebruiken dan ouderen!