Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Is december de maand om in over te stappen?

December is niet alleen op het gebied van kerst en de zorgverzekeringen een drukke maand. Ook veel mensen stappen in december over naar een andere energieleverancier omdat er gedacht wordt dat dit de juiste periode is om te switchen. Het kan natuurlijk zijn dat je contract eind december afloopt omdat je hem vorig jaar in december hebt afgesloten, maar dat een energiecontract per kalenderjaar loopt is niet helemaal waar.

Overstappen in december

Veel mensen stappen over in december omdat er dan toch gekeken wordt naar de zorgverzekering. Dan kun je maar beter alles in één keer goed regelen, voordat je het nieuwe jaar in gaat. Ook zijn vaak de energietarieven iets goedkoper dan in de overige maanden van het jaar doordat de energieleveranciers inspelen op deze drukte. Het wordt daardoor vaak aantrekkelijk om over te stappen in december. Wel zijn er bepaalde zaken waar je op moet letten als je overstapt in deze periode naar een andere energieleverancier.

Vast contract

Heb jij een vast energiecontract en loopt deze nog niet af? Dit is geen probleem. Wanneer je via Consumind namelijk een overstap maakt naar een andere energieleverancier kun je alsnog kosteloos overstappen. Mocht je een overstapboete in rekening gebracht krijgen, dan wordt deze vergoed door de nieuwe energieleverancier. Zo kun je alsnog kosteloos overstappen en profiteren van de lagere tarieven van december. Deze energieleverancier moet dan wel aangesloten zijn bij de overstapservice van Consumind. Het voordeel hiervan is dat wij alles regelen en dat je dan bent aangesloten bij een energieleverancier die scherpe, eerlijke prijzen hanteert én een ruim voldoende heeft gescoord voor de service en dienstverlening.

Variabel contract

Heb je een variabel energiecontract in december? Dan adviseren wij je om vandaag nog te starten met het maken van een overstap. Dit contract heeft namelijk geen einddatum en je kunt dus altijd overstappen. De variabele tarieven wijzigen per 1 januari en verwacht wordt dat deze zullen stijgen. Je merkt het dus direct op je energierekening. Zet daarom voor 31 december tarieven vast en profiteer nog van de voordelige tarieven van de energieleveranciers. Het omzetten van een variabel contract naar een vast energiecontract is geheel kosteloos. Je kunt hiermee zomaar tot 300 euro per jaar besparen.

Stap vandaag nog over

Dat december dé overstapmaand is klopt wel een beetje. Echter maakt het voor je energiecontract niet uit wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Wel raad Consumind je aan om dit jaar nog over te stappen wanneer je wilt profiteren van de lage energieprijzen van dit moment. Per 1 januari zullen de tarieven wijzigen en is de kans groot dat deze flink omhoog gaan. Een vergelijking van de energieleveranciers is binnen 5 minuten gemaakt en dus kun je binnen een paar minuten al een besparing realiseren.