Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

In juli meer zonnestroom

Vooral het zonnige weer is oorzaak dat er in juli 2018 veel meer energie opgewekt is uit zonnepanelen dan in juli vorig jaar. De Sociaal-Economische Raad (SER) stelt dat in juli 75 procent meer zonnestroom is opgewekt. Deze stelling is gebaseerd op gegevens van Energieopwek.nl.

Deze groei is toe te schrijven aan het mooie weer, maar ook aan het groeiende verspreidingsgebied van zonnepanelen. Vooral in de eerste weken van juli brachten de zonnepanelen veel energie op. Toen het KNMI officieel een hittegolf aankondigde in juli, was de opbrengst juist niet zo hoog. Dat komt omdat zonnepanelen hun werk goed doen onder koele omstandigheden met veel zonuren.

Optimaal profiteren van zonnepanelen in de winter

In de winter worden de panelen namelijk koel gehouden door de koude lucht. Hierdoor is de efficiëntie een stuk hoger dan in de zomer. Tegenwoordig wekken de zonnepanelen ook energie op wanneer het licht is. Zo hoeft er geen direct zonlicht aan te pas te komen. De zomer is dan ook een goed moment om zonnepanelen aan te schaffen en te laten plaatsen. Zo kun je in de winter optimaal profiteren van de zonnepanelen!

Ondanks dat je moet investeren in de zonnepanelen, levert het ook veel voordelen op. Nieuwe technieken zorgen er voor dat de panelen al een stuk goedkoper zijn dan een paar jaar terug en dat ze efficiënter energie omzetten. Mocht je dit een te grote stap vinden of een te hoge investering? Dan kun je het beste besparen op je energiekosten bij je energieleverancier. Zo kun je alsnog profiteren van een lage energiefactuur. Dit kan tot €300,- per jaar schelen! Prettig geregeld!