Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hulp bij betalen energierekening

Hulp bij betaling energierekeningOp 11 december 2015 werd het Energiecafé in Utrecht georganiseerd, rond het thema energiearmoede. Rutger Groot Wassink, beleidsmedewerker bij de Woonbond zegt hierover het volgende: ’Van energiearmoede is sprake als mensen te weinig geld hebben om hun woning goed te verwarmen en in redelijkheid gebruik te maken van energie. Dat is een toenemend probleem in Europa, maar ook in Nederland, met name in Noordoost-Groningen en in de grote steden.’

Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen in de toekomst hulp bij het betalen van de energierekening. Stichting Energiebank biedt deze hulp. Vooralsnog alleen in Arnhem, maar uiteindelijk ook in de rest van Nederland.

Tijdelijke ondersteuning, door korting op rekening

Ongeveer 750.000 huishoudens hebben moeite om hun energierekening te betalen en sommige huishoudens dreigen zelfs helemaal afgesloten te worden van energie. Dat betekent voor deze mensen dat zij hun huis niet meer kunnen verwarmen en dat ze geen warm water meer hebben. Volgens de deelnemers van het Energiecafé kan de Energiebank hierbij helpen, door samen met lokale maatschappelijke organisaties en gemeenten huishoudens te selecteren die in aanmerking komen voor ondersteuning.

Deze huishoudens krijgen dan een half jaar lang vijftig tot tachtig euro per maand korting op hun energierekening. In dat half jaar krijgen ze tegelijkertijd hulp van een energiecoach en van een budgetcoach, zodat ze daarna weer zonder hulp verder kunnen.

Vergelijk leveranciers en stap over naar een goedkoper contract

Consumind vindt dit een goed initiatief. De energierekening is een grote kostenpost, niet alleen voor huishoudens die elke maand problemen ervaren met de maandelijkse lasten. Heeft u geen recht op deze korting, maar wilt u ook besparen op de energierekening? Dat kan door de energierekening te verlagen door over te stappen naar een beter energiecontract. Vergelijk daarvoor eerst meer dan dertig energieleveranciers via Consumind.

Bron: Woonbond.nl- 14 december 2015
 

Meer interessante pagina's: Hulp bij zoektocht nieuwe energieleverancier - Energiefabels op een rij - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Gratis energievergelijker


Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: hulp bij betalen energierekening van Marcos Mesa Sam Wordley/ Shutterstock.com