Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Huishoudens met huisdieren verbruiken meer energie

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse huishoudens steeds minder energie zijn gaan verbruiken in de afgelopen jaren. Toch geldt dit niet voor iedereen. Huisdiereigenaren verbruiken namelijk veel meer energie dan nodig is. Één op de vijf zet namelijk de verwarming hoger voor hun huisdier of laten de verwarming aan voor het dier als zij zelf niet thuis zijn.

Eigenaren niet bewust van energieverbruik

Uit het onderzoek van Dierenbescherming komt naar voren dat ruim 77% van de huisdiereigenaren denkt niet meer energie te gebruiken dan mensen zonder huisdier. 56% zet dan ook de verwarming hoger of laat deze aan staan wanneer zij denken dat het huisdier het koud heeft. Opmerkelijk is dat meer dan de helft überhaupt niet weet hoeveel stroom of gas ze verbruiken.

De Dierenbescherming vindt de uitkomst van het onderzoek geen vreemd resultaat. Zij vergelijken het huisdier met een kind, en die laat je tenslotte ook niet in de kou zitten. Wel zeggen zij dat dieren minder gevoelig zijn voor lagere tempraturen omdat zij zich door hun vacht of veren warm kunnen houden. Het is dus vaak niet nodig om de verwarming hoger of aan te laten staan tijdens een koudere periode.

Minder betalen voor energie? 

We snappen natuurlijk dat je je trouwe maatje niet zomaar de deur uit gaat doen, wanneer je wilt besparen op je energiekosten en je verbruik. Daarom kun je via Consumind gemakkelijk minder betalen voor energie. Dit doe je door het vergelijken van meer dan 23 energieleveranciers om vervolgens een overstap te maken naar een leverancier met scherpe tarieven voor je persoonlijk verbruik. Hierdoor kun je binnen een hand omdraai minder betalen voor energie én alsnog de verwarming aan laten staan voor je huisdier.