Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hogere gastarieven vanwege vermindering gaswinning

Vrijdag 17 jHogere gastarieven vanwege vermindering gaswinninganuari heeft het kabinet besloten om de aardgaswinning in Groningen drastisch te verminderen. Hiermee hoopt het kabinet meer en heftigere aardbevingen in het gebied te voorkomen. Mogelijk leidt deze maatregel er in de toekomst toe dat de gasrekening in heel Nederland omhoog gaat. 

De woordvoerders van Essent en Nuon geven allebei aan dat de gasprijs misschien zal stijgen, als gevolg van het verminderde aanbod. 'Je ziet nu al dat de gasprijs vanwege de dreigende vermindering op de handelsmarkt 40 cent hoger ligt dan twee dagen terug,' aldus Sabine Draaijer, woordvoerder van Nuon.

Prijsstijging gas

Toch kan niet met zekerheid gezegd worden dat de gasprijzen zullen stijgen. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bovendien stijgen de prijzen die consumenten moeten betalen pas na een klein jaar, want Nuon en Essent kopen al lang van tevoren hun gasvoorraden in.

Zet op tijd uw energietarieven vast

Gasleveranciers bepalen elk half jaar de hoogte van de variabele tarieven en maandelijks de vaste tarieven voor nieuwe klanten. Met het vaststellen van de tarieven houden de bedrijven rekening met ontwikkelingen in de toekomst. Een eventuele stijging van de gasprijs kan voor u dus al snel merkbaar zijn. Daarom adviseren wij om nu alvast tarieven te vergelijken, zodat u nog op tijd een scherp tarief kunt vastzetten.

Vergelijk op www.consumind.nl de tarieven en desgewenst helpen wij u met de overstap naar een andere leverancier. 

Bronnen: David Bremmer- Algemeen Dagblad - 17 januari 2014 en NOS - 17 januari 2014

Meer interessante pagina's: Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kunt u er minder voor betalen? - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - De fabels over energie vergelijken op een rij 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 

 

Afbeelding: Gaspitten van OlegDoroshin/ Shutterstock.com