Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hogere energierekening door afgelopen winter


Net zoals veel Nederlanders, dachten ook wij dat de winter van 2016/2017 niet heel streng was. Toch heeft de kou in januari en februari gezorgd voor een flinke stijging van de stookkosten en dus een duurdere energierekening. 

Gemiddeld 90 euro duurder

Milieu Centraal berekende de gemiddelde stookkosten ten opzichte van de winter 2015/2016. Hieruit bleek dat Nederlandse huishoudens dit winterseizoen ruim €90,- duurder uit waren qua verwarmingskosten dan vorig seizoen. De energierekening viel dan ook 14% hoger uit. Volgens de onderzoekers is dit te wijten aan de temperatuur die aan het einde van de winter lager waren. De stijging in de stookkosten zou niet liggen aan de tempraturen maar aan het feit dat de winter van 2015/2016 uitzonderlijk warm was.

Energierekening van gemiddeld 1700 euro

Nederlandse huishoudens betalen dit jaar gemiddeld €1700,- aan stroom en gas. Hiervan is 40% stroom, 55% gas en 5% vastrechtkosten. Wij van Consumind vinden dit veel te veel. Je kunt via ons gemakkelijk tot €300,- besparen op je energierekening. Zo betaal jij, ook tijdens warmere periodes én koude winters nooit te veel. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je aan te melden via onderstaande knop.

Ik meld me aan! 

Onze financiële assistenten nemen contact met je op, vergelijken voor jou meer dan 32 energieleveranciers met elkaar en regelen de mogelijke besparing voor je van A tot Z. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je teveel betaalt voor je gas én stroom. Prettig geregeld!