Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hoe groen is jouw groene stroom?

Duurzame energie, wij houden er van! Steeds meer Nederlanders sluiten een nieuw energiecontract af met groene stroom. De vraag: “Hoe groen is mijn stroom dan?” komt geregeld binnen bij onze klantenservice. Tijd om deze vraag te beantwoorden!

Duurzame energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, aardwarmte en waterkracht. Deze energie wordt opgeslagen en vervoert naar de huishoudens met een energiecontract voor groene stroom. Je ontvangt groene stroom via de leidingen en stopcontacten waar ook grijze stroom via geleverd wordt.

Wil je er zeker van zijn dat je stroom echt groen is opgewekt? Dan kun je het beste zelf zonnepanelen plaatsen. Zo wek je je eigen stroom op en weet je zeker dat het duurzaam is. Meer informatie over zonnepanelen? Klik dan hier.

Groene stroom komt dan ook gemengd met grijze stroom aan in je huis. Nu zal je denken groene stroom bedrog is, maar dat is niet zo! Een energieleverancier koopt stroom in en verkoopt dit door aan jou. De hoeveelheid elektriciteit die je groen afneemt, is traceerbaar door het systeem Garanties van Oorsprong. Ook wordt hierin gecontroleerd of energieleveranciers de groene stroom niet dubbel verkopen. Zo kan je er zeker weten dat je stroom 100% groen en duurzaam is opgewekt!

Groene stroom via Consumind

Via Consumind kun je gemakkelijk overstappen naar een energieleverancier die 100% groene stroom levert. Ook hebben wij energieleveranciers die alleen maar groene stroom opwekt uit Nederland leveren. Zo weet je zeker dat je stroom duurzaam is opgewekt én dat jij je steentje bijdraagt aan het verbeteren van het milieu in Nederland. Prettig geregeld!